Post-hbo-opleiding

Groepsleerkracht onderbouw vmbo-b/k

Post-hbo-opleiding
  • Startdatum 3 september 2024
  • Studieduur 1 jaar
  • Vorm Post-hbo opleiding
  • Studiebelasting 160 uur
  • Kosten €5.000
  • Locatie Driestar hogeschool, Gouda
Om les te geven in de onderbouw van het vmbo-basis/kader heb je naast je pabodiploma een beperkte bevoegdheid nodig. Met de post-hbo-opleiding ‘groepsleerkracht onderbouw vmbo-b/k’ haal je die in 8 maanden tijd.

Tijdens deze opleiding richt je je op de pedagogiek en de didactiek voor de vmbo-leerling. Ook ontwikkel je je vakinhoudelijk en vakdidactisch op het gebied van Nederlands en wiskunde-rekenen. Je kiest daarnaast een profiel waarbij je je richt op de vakken die jij interessant vindt. 

Tijdens de gehele opleiding staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. We bieden je goede begeleiding en helpen je reflecteren op jouw leerdoelen. Je rondt de opleiding af met een portfolio en een eindassessment. Hierin bespreken we wat je hebt geleerd de afgelopen maanden.

Voor wie?

Deze opleiding biedt je de mogelijkheid om met een beperkte bevoegdheid les te geven in het vmbo. Je bent van harte welkom op deze opleiding met een diploma van de pabo of de pedagogische academie. 

We verwachten dat je al werkzaam bent in het vmbo-basis/kader of je dat je dit van plan bent. Je hoeft officieel nog geen ervaring te hebben om deze opleiding te volgen. Het uitvoeren van opdrachten in de praktijk van het vmbo-onderwijs is echter wel een belangrijk onderdeel van de opleiding. Als je geen eigen vmbo-klas hebt, zul je die dus moeten ‘lenen’ van een collega.  

Voor het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs hoef je deze opleiding niet te volgen; met je pabodiploma ben je daarvoor bevoegd. 

Twijfel je of je al voldoende bevoegd bent? Kijk dan in het ‘Handboek Onderwijsbevoegdheden’ van DUO. Je kunt ook de bevoegdhedenscan invullen.

Meer informatie en aanmelden

Deze post-hbo wordt gegeven vanuit Driestar hogeschool. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Albert van Hell.

Nu aanmelden voor de post-hbo-opleiding

Contactpersoon voor deze opleiding