Post-hbo-opleiding

Vakspecialist Muziek

Post-hbo-opleiding
  • Startdatum Nog niet bekend
  • Studieduur 2 jaar
  • Vorm Post-hbo opleiding
  • Kosten €3.000,-
  • Locatie Driestar hogeschool, Gouda
Er is steeds meer vraag naar leerkrachten die zich hebben gespecialiseerd in het vak muziek. Met hun enthousiasme en expertise leveren zij namelijk een belangrijke bijdrage aan het cultuur- en muziekonderwijs op school. Heb jij een hart voor onderwijs en muziek? Zie jij het als een uitdaging om leerlingen de liefde voor muziek en cultuur bij te brengen? Dan is de post-hbo-opleiding Vakspecialist muziek je op het lijf geschreven.

Heb jij een hart voor basisonderwijs en muziek? Zie jij het als een uitdaging om leerlingen de liefde voor muziek en cultuur bij te brengen en om jouw collega’s in de basisschool ook enthousiast(er) te krijgen voor het vak? Dan is de post-hbo-opleiding vakspecialisatie muziek van Driestar hogeschool je op het lijf geschreven.

Opleiding van 2 jaar

De opleiding bestaat uit twee jaren: een basisjaar en een verdiepingsjaar. Gedurende 40 vrijdagmiddagen krijg je les van diverse bevlogen vakdocenten die hun sporen in het muziekonderwijs in de basisschool hebben verdiend.

Voor je studie

Deze opleiding is gericht op (aanstaande) leerkrachten in het basisonderwijs met liefde voor muziek en cultuur. Je leert hoe kinderen zich ontwikkelen binnen muziek en hoe je hen muzikale vaardigheden kunt bijbrengen. 

Ook leer je hoe je het team op jouw school kunt ondersteunen om het muziekonderwijs te verbeteren en te vernieuwen. Je kunt binnen je eigen school of bovenschools aan de slag als vakspecialist. 

Met jouw visie op muziek en cultuur lever jij een belangrijke bijdrage aan de muzikale en culturele scholing van alle leerlingen.

Tijdens je studie

De vakken die tijdens de post-hbo vakspecialisatie worden gegeven, zijn:

  • Songs and Games
  • Methodiek
  • Muzikantschap (algemene muzikale vorming)
  • Ensemblezang

Afronding opleiding

Gedurende de opleiding houdt je een portfolio bij aan de hand van onder andere pop-doelen, waarmee je jouw persoonlijke ontwikkeling inzichtelijk maakt. 

Door middel van een presentatie aan het einde van de opleiding laat je deze ontwikkeling de revue passeren, reflecteer je op de gevolgde opleiding en maak je de koppeling tussen de bestudeerde theorie en jouw lespraktijk.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze opleiding en je aanmelden? 

Ga naar de website van Driestar hogeschool

Contactpersoon voor deze opleiding