Diagnostiek en behandeling

Aanmelding Dyslexieonderzoek

Op deze pagina lees je meer over de aanmelding van je kind of leerling voor dyslexieonderzoek naar ernstige dyslexie bij Driestar educatief. Ook kan op deze pagina het leerlingdossier ingestuurd worden.

Voorwaarden

Je wilt je kind aanmelden voor een dyslexieonderzoek. Hierbij zijn in ieder geval twee zaken erg belangrijk.

  1. Je kind scoort drie keer achtereen een E-score met lezen op de DMT of hoort drie keer achtereen tot de laagste 10% op de Boom Technisch Lezen Woorden toets (TTL-W, percentiel 10 of lager ).
  2. Je kind heeft of voor lezen intensieve hulp gekregen op zorgniveau 3 en dit kan worden aangetoond met hulpplannen.

Om zeker te weten of je kind in aanmerking komt voor een onderzoek is het altijd raadzaam om te overleggen met de leerkracht of intern begeleider.

Dossier

Om een onderzoek aan te vragen moet er een dossier aangemaakt worden. Dat kun je doen door de volgende documenten te downloaden van onze website.

De documenten kun je insturen via onderstaand formulier. Het dossier zal dan beoordeeld worden door een van onze regiebehandelaren en indien nodig wordt een beschikking voor een dyslexieonderzoek (en behandeling) worden aangevraagd. Uiteraard word je op de hoogte gehouden van het wel of niet aanvragen van een beschikking.

Aanmeldformulier

De documenten 1 t/m 6 zijn nodig voor alle aanvragen. De documenten bij 7 t/m 9 zijn alleen van toepassing als er sprake is van hardnekkige en ernstige problematiek. Zie voor meer informatie de checklist schooldossier 2022.

Let op: zorg dat de bestanden niet groter zijn dan 1MB. 

Wij nemen binnen twee weken contact met je op. Heb je binnen twee weken niets van ons gehoord? Neem dan contact met ons op. 

Persoonlijke gegevens
Bestanden uploaden
Let op: maximaal 1MB
Let op: maximaal 1MB
Let op: maximaal 1MB
Let op: maximaal 1MB
Let op: maximaal 1MB
Let op: maximaal 1MB
Let op: maximaal 1MB
Let op: maximaal 1MB
Let op: maximaal 1MB
Let op: maximaal 1MB