Traject

Leiderschapsoriëntatietraject

Traject
  • Startdatum 18 september 2024
  • Studieduur 1 jaar
  • Vorm Werkplaats
  • Kosten €2.595
  • Aanmelden t/m 11 september 2024
  • Locatie Driestar educatief, Gouda/Eigen locatie
Als je wel eens overweegt of een leiderschapsrol bij je past, dan is het leiderschapsoriëntatietraject iets voor jou. Je leert of leiderschap bij je past en ook hoe je een goede leider wordt.

Inhoud

Een leiderschapsrol kan zijn als projectleider, teamleider of welke leidinggevende dan ook. Vooral in sectoren waar het gaat om cliënten, leerlingen en leraren is goed leiderschap cruciaal. Het zorgt voor groei en bloei van mensen op verschillende niveaus in de organisatie.

In het leiderschapsoriëntatietraject ontdek je of een leiderschapsrol bij je past, welke leiderschapsstijlen bij jouw persoonlijkheid passen en wat leidinggeven van jou vraagt. Het traject is ook zeer geschikt voor organisaties die moeite hebben om mensen voor leiderschapsposities te vinden en zo actief zoeken naar kwaliteiten binnen de eigen organisatie.

Of je gaat leidinggeven, is vooraf niet duidelijk; je gaat dat ontdekken. Leiderschap beoefen je niet alleen als je een leidinggevende positie hebt. Er zijn ook andere plekken, bijvoorbeeld in een privécontext, waar je dit kunt doen. Leiding leren geven aan onszelf is ook belangrijk.

Voor het volgen van het traject wordt een certificaat verstrekt dat aangeboden kan worden bij het lerarenregister.

Dit leer je

  • Persoonlijke ontwikkeling; zelfinzicht, gedrag, authenticiteit en je cognitieve en conceptuele ontwikkeling staan centraal.
  • Inzicht in leiderschapsmodellen die je koppelt aan je eigen drijfveren, kwaliteiten en ambities.
  • Ontdekken of een leiderschapsrol bij je past, welke kwaliteiten je hier al voor in huis hebt en wat je nog moet ontwikkelen.
  • Visievorming op christelijk leiderschap.

Zo leer je

Coaching-on-the-job is een onderdeel van dit traject. Het leiderschapsoriëntatietraject heeft de leervorm van een werkplaats, een professionele leergemeenschap.

Data bijeenkomsten

Het Leiderschapsoriëntatietraject bestaat uit 8 bijeenkomsten van 13.00 uur tot 20.00 uur. Hieronder vind je de data:

Bijeenkomst 118 september 2024
Bijeenkomst 217 oktober 2024
Bijeenkomst 327 november 2024
Bijeenkomst 414 januari 2025
Bijeenkomst 55 maart 2025
Bijeenkomst 610 april 2025
Bijeenkomst 714 mei 2025
Bijeenkomst 818 juni 2025

Incompany Leiderschapsoriëntatietraject?

Wil je het traject incompany bij jouw organisatie? Dat kan! Neem hiervoor contact op met onderwijsadviseur Thea de Mots.

Aanmelden

Is het leiderschapsoriëntatietraject jouw volgende stap? Meld je dan direct aan. Dan zien we jou in september!

Nu aanmelden

Het beroepsprofiel van de leraar

Het nascholingsaanbod van Driestar onderwijsadvies sluit aan bij het beroepsprofiel van de christelijke leraar, zoals dat bij de opleidingen van Driestar hogeschool gebruikt wordt. Lees er hier meer over.

Lees meer