Data evenementen Driestar educatief bekend!

Data evenementen Driestar educatief bekend!

12 juli 2024

Presentatie handreikingen 'Duits' en 'aardrijkskunde'

Presentatie handreikingen Duits en aardrijkskunde

3 juli 2024

Scholing Artificial Intelligence

Het afgelopen jaar heeft er binnen Driestar educatief een bezinning plaatsgevonden over het onderwerp Artificial Intelligence (AI). Onder andere is er een Studium Generale (link) geweest in november en is er in DRS een artikel over geschreven.

2 juli 2024

‘Dankzij deze cursus doe ik mijn werk met nog meer plezier!’

‘Leerlingen begeleiden met leren lezen vond ik altijd al erg mooi om te doen, maar sinds ik de cursus Dyslexiespecialist heb gevolgd, ga ik met nog meer plezier met de leerlingen aan de slag!’ Aan het woord is Jorinda Draaijers (34) uit Waarde. Ze is werkzaam als onderwijsassistent op de sbo Samuël in Kapelle en biedt leerlingen extra ondersteuning buiten de klas.

2 juli 2024

Hoe werk jij in het nieuwe cursusjaar aan je professionalisering?

Wil jij komend cursusjaar ook een volgende stap zetten? Je verdiepen in een bepaald onderwijsthema en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op dat gebied? Jouw school verder helpen? Dat kan met onze masters, post-hbo-opleidingen, werkplaatsen en cursussen. Schrijf je nog snel in!

27 juni 2024

Peter van Olst nieuwe regisseur Identiteit, vorming en burgerschap bij Driestar educatief

Peter van Olst volgt Henk Vermeulen op als regisseur Identiteit, vorming en burgerschap. “Trouw aan het beginsel, open naar de samenleving, dat vind ik belangrijk.” Vijf vragen aan Peter.

20 juni 2024

'Mijn muzieklessen worden beter dankzij deze post-hbo'

“Muziekles gaf ik altijd terwijl ik voor de klas stond en de kinderen op hun stoeltje zaten, maar daar is vrij snel verandering in gekomen sinds ik de post-hbo Vakspecialisatie Muziek volg.”

7 juni 2024

Hoe ziet een dag van een dyslexiebehandelaar eruit en 6 andere vragen over het werk

Lianne behandelt al jaren met veel plezier kinderen met dyslexie. Hoe ziet een doorsnee werkdag eruit? Waar geniet ze het meest van? En wat verdient ze eigenlijk? 7 vragen over het werk van een dyslexiebehandelaar.

27 mei 2024