Week tegen Kindermishandeling: 'Deel je zorgen, je staat er niet alleen voor!'

Deze keer is gekozen voor het thema ‘Deel je zorgen. Je staat er niet alleen voor!’.

23 november 2023

Video: terugblik op het najaarssymposium Hoogbegaafdheid

Afgelopen dinsdag vond het najaarssymposium Hoogbegaafdheid plaats, georganiseerd door RefSVO, KOC, Driestar educatief en Berséba. Collega’s uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs ontmoeten elkaar rondom het thema hoogbegaafdheid.

9 november 2023

Terugblik nascholingsdag muziek in Gouda

Afgelopen 29 september zijn we met een groep docenten muziek in Gouda bij elkaar gekomen rondom het thema: De zingende leerling, de musicerende klas. We kijken terug op een geslaagde dag!

12 oktober 2023

‘Niks speciaals met de Kinderboekenweek’

‘Bij ons thuis’. Iedereen kent het thema van de Kinderboekenweek van 2023 en weet daar mooie boeken bij te vinden. Veel scholen ondernemen speciale activiteiten.

5 oktober 2023

'Leerkrachten moeten de kans krijgen om te doen waar ze goed in zijn: lesgeven'

Jan Jaap Karsten staat aan het roer van de Groen van Prinstererschool in Kampen. Voor hem is zijn werk vooral succesvol als zijn collega’s goed in hun vel zitten.

5 oktober 2023

Kinderboekenweek: ook op het VO!

Van 4 tot 15 oktober 2023 is het Kinderboekenweek. Ook het voortgezet onderwijs is dat een week om het lezen te bevorderen.

28 september 2023

Schoolleider Daniël ten Voorde: 'Ik dacht dat ik eerst slimmer en wijzer moest worden om schoolleider te kunnen worden'

Daniël ten Voorde is bezig met zijn tweede jaar als schoolleider op de Johannes Calvijnschool in Gouda en beantwoordt vragen over zijn werk: waar hij van geniet, wat lastig is én wat hij twijfelaars aanraadt.

21 september 2023

Jasja is dyslexiebehandelaar: 'Het biedt genoeg uitdaging en afwisseling'

Jasja van der Grijn is dyslexiebehandelaar. Wat houdt dat werk precies in en waarom raadt ze het werk aan? Ze vertelt het in deze Q&A. Ben je enthousiast geworden? We zoeken nog dyslexiebehandelaren.

21 september 2023