Peter van Olst nieuwe regisseur Identiteit, vorming en burgerschap bij Driestar educatief

Peter van Olst volgt Henk Vermeulen op als regisseur Identiteit, vorming en burgerschap. “Trouw aan het beginsel, open naar de samenleving, dat vind ik belangrijk.” Vijf vragen aan Peter.

20 juni 2024

'Mijn muzieklessen worden beter dankzij deze post-hbo'

“Muziekles gaf ik altijd terwijl ik voor de klas stond en de kinderen op hun stoeltje zaten, maar daar is vrij snel verandering in gekomen sinds ik de post-hbo Vakspecialisatie Muziek volg.”

7 juni 2024

Hoe ziet een dag van een dyslexiebehandelaar eruit en 7 andere vragen over het werk

Lianne behandelt al jaren met veel plezier kinderen met dyslexie. Hoe ziet een doorsnee werkdag eruit? Waar geniet ze het meest van? En wat verdient ze eigenlijk? 7 vragen over het werk van een dyslexiebehandelaar.

27 mei 2024

'Ik zou elke school aanraden om één van de collega’s deze opleiding te laten volgen'

Melisa van den Herik (35 jaar) uit Opheusden is leerkracht in het speciaal onderwijs. Onlangs startte ze de cursus Burgerschapscoördinator aan Driestar onderwijsadvies.

24 mei 2024

'Je moet wat van mediagebruik weten, wil je de leerling goed begrijpen'

Anita van Velzen (35) werkt als docent Engels aan Driestar Wartburg in Gouda. Daarnaast is ze mediawijsheidcoach. Om zich hiervoor bij te laten scholen, volgde ze de post-hbo Mediawijsheid bij Driestar onderwijsadvies.

23 mei 2024

‘Mijn handen jeukten na elke cursusdag om weer aan de slag te gaan en het geleerde toe te passen’

Inge van Es uit Bleskensgraaf en Pauline Kooy uit Papendrecht volgden samen de cursus Help ik krijg kleuters, aangeboden door Driestar onderwijsadvies. Inge, leerkracht van groep 2/3c: ‘De cursus was enorm praktisch. Mijn handen jeukten na elke cursusdag om weer aan de slag te gaan en het geleerde toe te passen.’ Pauline, werkzaam als kleuterjuf in het speciaal basisonderwijs, vult aan: ‘Ik heb geleerd om kleuters ook echt kleuter te laten zijn.’

21 mei 2024

'Ik kan me nu beter in de Engelse taal uitdrukken'

Je bent nooit te oud om te leren. Dat vindt ook Adrie van Veen (71) uit Rotterdam die onlangs de opleiding The Next Step volgde bij Driestar onderwijsadvies.

21 mei 2024

Zet een volgende stap bij de implementatie van burgerschap

Kerndoelen: we werken ermee bij ongeveer alle schoolvakken. Ook voor het burgerschapsonderwijs zijn onlangs conceptkerndoelen gepubliceerd. Wat betekent dat voor de scholen en wat kan Driestar educatief bijdragen in deze fase van het invoeringstraject?

16 mei 2024