Cedeo-erkenning voor Driestar onderwijsadvies: 'Kundige adviseurs, trainers en begeleiders'

Vanmorgen is Driestar onderwijsadvies opnieuw Cedeo-erkend voor haar onderwijsadviesdienst. De Cedeo-erkenning is gebaseerd op klanttevredenheidsonderzoek. Tweejaarlijks vindt een uitgebreide audit plaats. Deze audit is in de achterliggende maanden steekproefsgewijs uitgevoerd onder tien scholen uit ons klantenbestand.

15 februari 2024

Een compleet werkplan Engels op 1 A4-tje!

Ben je het overzicht wel eens even kwijt? Hebben jullie het gezamenlijk doel voor het vak Engels nog duidelijk? Zijn alle leerkrachten nog gemotiveerd om Engels te geven? Het kan je wel eens even duizelen, rond alle vakken die je binnen de basisschool geeft.

12 februari 2024

Terugblik symposium Het Jonge Kind: een dag vol inspiratie

Ongeveer 200 onderbouwleerkrachten, ib’ers, teamleiders en directeuren bezochten op 31 jan. het symposium Het jonge kind. Vanwege het feit dat binnen 10 dagen het symposium vol was geboekt, was er ook de mogelijkheid om via een livestream het ochtendprogramma bij te wonen.

5 februari 2024

‘Zal ik dan toch mijn Engels gaan verbeteren?’

Een vraag die jij jezelf misschien al lang stelt, maar waar je nog niets mee hebt gedaan. ‘Zal ik dan toch een cursus Engels gaan doen, om mijn taalvaardigheid te verbeteren? Dat snappen wij helemaal. Naast de drukte op school, zijn er nog honderd-en-een andere dingen, die jouw aandacht vragen. Maar het kan zomaar zijn, dat je al langere tijd met de gedachte speelt, om aan je Engels te gaan werken. Welke redenen zouden er kunnen zijn om aan de slag te gaan?

5 februari 2024

Hartger Wassink geeft masterclass Er zijn in dialoog: ‘Iedereen kan leren om een goede leider te zijn’

Op donderdag 21 maart 2024 geeft Hartger Wassink de masterclass ‘Er zijn in dialoog’. Jij kunt deze bijwonen in Gouda en samen met deelnemers dineren. Wij vroegen aan Hartger of hij al iets over de masterclass kan vertellen. En waarom het interessant is om erbij te zijn.

2 februari 2024

Voorlezen gaat voor!

De Nationale Voorleesdagen zijn weer begonnen. Van 24 januari tot en met 3 februari is voorlezen nog belangrijker dan op alle andere dagen van het jaar. Hopelijk weten alle ouders en leerkrachten hoe belangrijk voorlezen is. Wie dat weet, slaat het voorlezen nooit over. Minstens één verhaal per dag, dat hoort bij de opvoeding.

23 januari 2024

Nieuw: Cursus burgerschapscoördinator!

Jouw school werkt net als de andere PO-scholen in Nederland aan de implementatie van het burgerschapsonderwijs. Ben je tevreden met wat jullie inmiddels gedaan hebben? Waar zijn nog uitdagingen of kansen? Nogal wat scholen zijn enthousiast begonnen, maar voelen zich een beetje stuurloos. Doen we wel de goede dingen en doen we die ook goed? Misschien is het dan een idee om een burgerschapscoördinator aan te stellen.

18 januari 2024

Livestream symposium Het Jonge Kind: kijk mee naar het ochtendprogramma

Het symposium Het Jonge Kind was heel snel uitverkocht. Vanwege dit succes hebben we besloten om een livestream van het ochtendprogramma aan te bieden. Dit is inclusief de hoofdlezing van Ewald Vervaet.

16 januari 2024