'Met goede bewegingsonderwijslessen kun je kinderen laten groeien in zelfinzicht, zelfwaardering en zelfvertrouwen'

‘Ben jij iemand die graag wil bijdragen aan de brede ontwikkeling van kinderen? Iemand die zich thuis voelt in de gymzaal en het als prettig en energiegevend ervaart om in een dynamische en hectische omgeving les te geven? Iemand die geniet als je ziet dat een kind vooruitgang boekt en je hem ziet ontwikkelen?’

15 april 2024

Hiermee verrijk je de bouwhoek in jouw klaslokaal!

De bouwhoek is een plek waar kinderen vaak graag spelen. Ze kunnen daar hun fantasie laten gaan en zelf creatieve bouwwerken bouwen. Uiteraard mag in deze hoek de Haagse set niet ontbreken. Maar hoe kun je deze hoek verder verrijken en nog meer spel creëren?

4 april 2024

Hoe ondersteun je kinderen bij het vloeiend leren lezen?

Rita, intern begeleider, merkt bij het analyseren van de leestoetsen dat veel kinderen van de groepen 3 en 4 niet of nauwelijks vooruit zijn gegaan met lezen. Rita en de leerkrachten van groep 3 en 4 gaan rond de tafel zitten om een plan te verzinnen om de zwakke lezers te helpen, maar waar begin je? Welke methode zet je in? Welke methode is haalbaar in de praktijk en effectief gebleken?

7 maart 2024

Cedeo-erkenning voor Driestar onderwijsadvies: 'Kundige adviseurs, trainers en begeleiders'

Vanmorgen is Driestar onderwijsadvies opnieuw Cedeo-erkend voor haar onderwijsadviesdienst. De Cedeo-erkenning is gebaseerd op klanttevredenheidsonderzoek. Tweejaarlijks vindt een uitgebreide audit plaats. Deze audit is in de achterliggende maanden steekproefsgewijs uitgevoerd onder tien scholen uit ons klantenbestand.

15 februari 2024

Een compleet werkplan Engels op 1 A4-tje!

Ben je het overzicht wel eens even kwijt? Hebben jullie het gezamenlijk doel voor het vak Engels nog duidelijk? Zijn alle leerkrachten nog gemotiveerd om Engels te geven? Het kan je wel eens even duizelen, rond alle vakken die je binnen de basisschool geeft.

12 februari 2024

Terugblik symposium Het Jonge Kind: een dag vol inspiratie

Ongeveer 200 onderbouwleerkrachten, ib’ers, teamleiders en directeuren bezochten op 31 jan. het symposium Het jonge kind. Vanwege het feit dat binnen 10 dagen het symposium vol was geboekt, was er ook de mogelijkheid om via een livestream het ochtendprogramma bij te wonen.

5 februari 2024

‘Zal ik dan toch mijn Engels gaan verbeteren?’

Een vraag die jij jezelf misschien al lang stelt, maar waar je nog niets mee hebt gedaan. ‘Zal ik dan toch een cursus Engels gaan doen, om mijn taalvaardigheid te verbeteren? Dat snappen wij helemaal. Naast de drukte op school, zijn er nog honderd-en-een andere dingen, die jouw aandacht vragen. Maar het kan zomaar zijn, dat je al langere tijd met de gedachte speelt, om aan je Engels te gaan werken. Welke redenen zouden er kunnen zijn om aan de slag te gaan?

5 februari 2024

Hartger Wassink geeft masterclass Er zijn in dialoog: ‘Iedereen kan leren om een goede leider te zijn’

Op donderdag 21 maart 2024 geeft Hartger Wassink de masterclass ‘Er zijn in dialoog’. Jij kunt deze bijwonen in Gouda en samen met deelnemers dineren. Wij vroegen aan Hartger of hij al iets over de masterclass kan vertellen. En waarom het interessant is om erbij te zijn.

2 februari 2024