Kinderboekenweek: ook op het VO!

Van 4 tot 15 oktober 2023 is het Kinderboekenweek. Ook het voortgezet onderwijs is dat een week om het lezen te bevorderen.

28 september 2023

Schoolleider Daniël ten Voorde: 'Ik dacht dat ik eerst slimmer en wijzer moest worden om schoolleider te kunnen worden'

Daniël ten Voorde is bezig met zijn tweede jaar als schoolleider op de Johannes Calvijnschool in Gouda en beantwoordt vragen over zijn werk: waar hij van geniet, wat lastig is én wat hij twijfelaars aanraadt.

21 september 2023

Jasja is dyslexiebehandelaar: 'Het biedt genoeg uitdaging en afwisseling'

Jasja van der Grijn is dyslexiebehandelaar. Wat houdt dat werk precies in en waarom raadt ze het werk aan? Ze vertelt het in deze Q&A. Ben je enthousiast geworden? We zoeken nog dyslexiebehandelaren.

21 september 2023

Cambridge cursus: Wat je aandacht geeft, dat groeit!

Je hoort vaak ‘alles wat je aandacht geeft, dat groeit’. En dat geldt ook zeker voor het aanleren of het onderhouden van een vreemde taal.

14 september 2023

Sprekers gezocht voor ouder-kind avonden mediawijsheid

Ouder-kindavonden zijn mooie bijeenkomsten, waarbij ouders en kinderen zich gezamenlijk bezinnen op hun mediagebruik en -opvoeding. Het is een concept wat erg aanslaat, want steeds meer scholen stellen ons de vraag om langs te komen. Hier zijn we erg blij mee. Aan de andere kant stelt de toenemende vraag ons wel voor uitdagingen. We hebben namelijk meer mensen nodig.

1 september 2023

Cursus Dyslexiespecialist 3.0 start in september: meld je dus snel aan

Wil je weten of je bij kleuters al signalen kan opvangen van mogelijke dyslectische kinderen? Wie, wanneer en met welke diagnose komt een leerling in aanmerking voor een dyslexieonderzoek? Welke sociaal- emotionele gevolgen dyslexie kan hebben voor een leerling? En hoe je een leerling met dyslexie en een eventuele andere stoornis het beste kan helpen? Dan past deze cursus zeker bij jou.

24 augustus 2023

Programma Studium Generale 2023-2024 bekend

Al bijna 30 jaar biedt Driestar hogeschool een Studium Generale-programma aan. Een veelzijdig en verdiepend programma met lezingen en bijeenkomsten over actuele christelijke thema's. Iedereen is van harte welkom!

22 augustus 2023

Faalangst bij kleuters: 11 signalen en tips voor begeleiding

Een beetje gezonde spanning bij het leren is niet erg. Echter ongeveer één op de tien kinderen heeft last van meer dan deze gezonde spanning, namelijk faalangst.

17 augustus 2023