'Ik zou elke school aanraden om één van de collega’s deze opleiding te laten volgen'

Melisa van den Herik (35 jaar) uit Opheusden is leerkracht in het speciaal onderwijs. Onlangs startte ze de cursus Burgerschapscoördinator aan Driestar onderwijsadvies.

24 mei 2024

'Je moet wat van mediagebruik weten, wil je de leerling goed begrijpen'

Anita van Velzen (35) werkt als docent Engels aan Driestar Wartburg in Gouda. Daarnaast is ze mediawijsheidcoach. Om zich hiervoor bij te laten scholen, volgde ze de post-hbo Mediawijsheid bij Driestar onderwijsadvies.

23 mei 2024

‘Mijn handen jeukten na elke cursusdag om weer aan de slag te gaan en het geleerde toe te passen’

Inge van Es uit Bleskensgraaf en Pauline Kooy uit Papendrecht volgden samen de cursus Help ik krijg kleuters, aangeboden door Driestar onderwijsadvies. Inge, leerkracht van groep 2/3c: ‘De cursus was enorm praktisch. Mijn handen jeukten na elke cursusdag om weer aan de slag te gaan en het geleerde toe te passen.’ Pauline, werkzaam als kleuterjuf in het speciaal basisonderwijs, vult aan: ‘Ik heb geleerd om kleuters ook echt kleuter te laten zijn.’

21 mei 2024

'Ik kan me nu beter in de Engelse taal uitdrukken'

Je bent nooit te oud om te leren. Dat vindt ook Adrie van Veen (71) uit Rotterdam die onlangs de opleiding The Next Step volgde bij Driestar onderwijsadvies.

21 mei 2024

Zet een volgende stap bij de implementatie van burgerschap

Kerndoelen: we werken ermee bij ongeveer alle schoolvakken. Ook voor het burgerschapsonderwijs zijn onlangs conceptkerndoelen gepubliceerd. Wat betekent dat voor de scholen en wat kan Driestar educatief bijdragen in deze fase van het invoeringstraject?

16 mei 2024

'Het leiderschapsoriëntatietraject heeft mij ontzettend veel opgeleverd, dat gun ik iedereen'

Krijn Polinder (35 jaar) uit Genemuiden geeft al bijna veertien jaar geschiedenis aan voornamelijk onderbouwleerlingen uit klas 1 en 2 havo/vwo. ‘Ik haal daar nog steeds heel veel voldoening uit.’

15 mei 2024

‘Een leerling zei: “Eindelijk een juf die mij begrijpt.” Daar doe ik het voor!’

Agnes Moree (47) uit Ede werkt al ruim vijfentwintig jaar als leerkracht in de bovenbouw (meestal groep 8) van de Ruitenbeekschool in Lunteren. Dat je ook na vijfentwintig jaar niet uitgeleerd bent, blijkt wel uit haar keuze om de post-hbo Hoogbegaafdheid te gaan volgen. ‘Ik heb ervaren dat ik bij hoogbegaafde leerlingen vaak tekortschoot door mijn gebrek aan kennis. Inmiddels ben ik specialist hoogbegaafdheid en geef ik wat extra uitdaging aan leerlingen die meer- of hoogbegaafd zijn.’

14 mei 2024

Nieuw MT Driestar onderwijsadvies

Driestar onderwijsadvies heeft een nieuw MT. Evert de Bruin en Melinda Jansen vormen het nieuwe management. Beiden hebben ervaring in het onderwijs(advies) en werken al bij Driestar educatief. Bart Vollmuller, voorheen leidinggevende, zal zich na de zomer gaan richten op Gouwe Academie en op de verdere samenwerking van de drie organisaties binnen Driestar educatief die zich richten op onderwijsadvies, namelijk Gouwe Academie, CPS en Driestar onderwijsadvies.

23 april 2024