Post-hbo-opleiding

Specialist Jonge kind

Post-hbo-opleiding
  • Startdatum 18 september 2024
  • Studieduur 1.5 jaar
  • Vorm Post-hbo opleiding
  • Studiebelasting 9 lesdagen
  • Kosten €3.075
  • Locatie Driestar hogeschool, Gouda
Jonge kinderen zijn geweldig om mee te werken. Hun nieuwsgierigheid en onbevangenheid in spel en in interactie is voor veel leerkrachten in de onderbouw dé reden om te kiezen voor de kleuters.

Tijdens deze post-hbo-opleiding verdiep je je in visies op onderwijs aan het jonge kind, ontwikkel je pedagogische en didactische leerkrachtvaardigheden en leer je alles over de ontwikkeling van kleuters. Zo word jij een specialist die jonge kinderen kan helpen groeien en bloeien. 

Voor je studie

Werk je in de onderbouw en heb je behoefte aan verdieping en uitbreiding van je kennis en vaardigheden? Dan is deze opleiding speciaal voor jou. We raden deze opleiding ook aan wanneer je als leerkracht de overstap wil maken vanuit de midden- of bovenbouw naar de kleuters.

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met je eigen leervragen en jouw handelen in de klas. We verwachten van jou een actieve leerhouding en verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces. Je hebt een onderzoekende houding en bekijkt actief wat er in de klas moet gebeuren om de doelen die je hebt gesteld te bereiken. 

Daarnaast gaan we aan de slag met de kwaliteitsborging en het zelfregulerende vermogen van het onderbouwteam en de organisatie. Je onderzoekt wat er in jouw team, op locatieniveau en in de volledige organisatie moet gebeuren om de ontwikkeling van het jonge kind optimaal te bevorderen.

Lees meer en meld je aan

De post-hbo-opleiding wordt aangeboden door Driestar hogeschool. De opleiding start in september 2024.

Meer info en aanmelden

Contactpersoon voor deze opleiding