18 januari 2024

Nieuw: Cursus burgerschapscoördinator!

Jouw school werkt net als de andere PO-scholen in Nederland aan de implementatie van het burgerschapsonderwijs. Ben je tevreden met wat jullie inmiddels gedaan hebben? Waar zijn nog uitdagingen of kansen? Nogal wat scholen zijn enthousiast begonnen, maar voelen zich een beetje stuurloos. Doen we wel de goede dingen en doen we die ook goed? Misschien is het dan een idee om een burgerschapscoördinator aan te stellen.  

Die burgerschapscoördinator kan een prachtige bijdrage leveren aan de beleidsvorming en uitvoering van burgerschapsonderwijs in de school.

Voor wie?

In deze cursus rusten we de burgerschapscoördinator toe met kennis en vaardigheden. Zo kan hij/zij samen met het team werken aan de burgerschapsvorming van leerlingen, zodat zij als christenen hun plaats innemen in de samenleving. 

Deze cursus is interessant voor leerkrachten, schoolleiders, ondersteuners (b.v. IB-ers, kwaliteitszorgmedewerkers, beleidsadviseurs, identiteitscoördinatoren) die op hun school de rol van kartrekker van het burgerschapsonderwijs vorm willen geven.

Zoek je uitdaging, maar wil je geen lange opleiding? Dan is dit mogelijk iets voor jou! Een afgebakende taak waarbij je vaardigheden ontwikkelt op het gebied van visie en beleid en ook collega’s meeneemt in de praktische uitwerking daarvan in de klas.

Werkwijze

Collega’s die de mooie taak van burgerschapscoördinator hebben of binnenkort krijgen, kunnen individueel intekenen op de cursus. De deelnemers vormen met elkaar een leergemeenschap waarbij naast kennis en input vanuit de cursusleider ook iedere deelnemer met zijn eigen kennis en vaardigheden bijdraagt aan het proces. 

Het is ook mogelijk dat een aantal scholen (die b.v. behoren tot hetzelfde bestuur) een eigen groep aanmeldt voor deze cursus, waarbij die ook op de eigen locatie verzorgd kan worden. Data zijn dan in overleg te plannen. 

Inlichtingen en aanmelding

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Jacolien Boer, j.c.boer@driestar-educatief.nl of kijk op de cursuspagina. Daar kun je je ook aanmelden.

Cursus burgerschapscoördinator

3 bijeenkomsten
  • 1.750,-
  • Meerdere dagdelen
  • Gouda of Amersfoort