Advies

Advies VVTO Engels (Vroeg Vreemde Talenonderwijs)

Advies
 • Startdatum Binnenkort
 • Studieduur Meerdere dagdelen
 • Vorm Teamscholing
 • Studiebelasting In overleg
 • Kosten €n.t.b.
 • Locatie Eigen locatie
Ben je al meerdere jaren met Engels bezig binnen jouw school? Wil je graag weten wat de vorderingen en ontwikkelingen zijn binnen dit vak? Wil je te weten komen wat de uiteindelijke resultaten zijn van jouw investeringen voor het vak Engels? Dan komen wij graag bij jou langs! 

Inhoud

Het traject kent 4 fasen: 

 1. 1e audit 
 2. Adviesrapport, geschreven door Driestar onderwijsadvies
 3. 2e audit, met eventueel toekennen erkende certificering 
 4. Evaluatie 

1e audit
Wij bevragen de leerkrachten, de leerlingen en de directie op hun ervaringen bij het geven en krijgen van Engels. Vooraf is er al informatie aangeleverd door jouw school en zijn er vragenlijsten ingevuld.  

Adviesrapport 
Naar aanleiding van deze bevindingen schrijven we een rapport en maken we een vervolgafspraak om onze bevindingen te bespreken. Hiermee gaat de school een traject in waar het uitgezette pad door het team uitgevoerd wordt. Jouw school krijgt een voorlopige erkenning Vvto school. Tijdens het traject staan de onderwijsadviseurs Engels je bij.  

2e audit 
Na dit traject (2 – 4 jaar) is er opnieuw een audit, afgenomen door onze partnerorganisatie. We bespreken alle gewenste en doorgevoerde veranderingen binnen je school. Het is nu mogelijk om het certificaat 'volledig erkende Vvto school' in ontvangst te nemen. Dit is niet verplicht, maar zeker mogelijk. 

Evaluatie 
We sluiten af met een evaluatie over het proces en we kijken vooruit naar hoe jouw school zich kan blijven ontwikkelen op het gebied van Engels.

Dit leer je

 • Inzicht in de huidige status van Engels in de school.
 • Verbeterpunten en begeleiding om deze aan te pakken.

Zo leer je

Onze onderwijsadviseurs geven je via hun rapportage en begeleiding concrete aanwijzingen om Engels te verbeteren. Door de audits is het goed mogelijk om te zien wat er al goed gaat en wat er nog beter kan.  

Omdat het traject begeleid wordt door een ervaren onderwijsadviseur, is er altijd iemand beschikbaar voor vragen en sturing in het traject.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over deze cursus of om je aan te melden kun je contact opnemen met Sjoerd van den Berg.

Contactpersoon