Cursusaanbod

Engels

Cursusaanbod
  • Startdatum Binnenkort
  • Studieduur Meerdere dagdelen
  • Vorm Cursus
  • Studiebelasting 40
  • Kosten €n.t.b.
  • Locatie Driestar educatief, Gouda
Wil je als school goed Engels geven, dan vraagt dat goed opgeleid personeel, uitnodigend materiaal en kennis van didactische concepten voor tweede talenonderwijs. Het cursusaanbod van Driestar onderwijsadvies voor het basisonderwijs sluit hier op aan.

Inhoud


Nascholingscursus Engels voor PO 
De nascholingscursus Engels voor PO is een maatwerk training waarin zowel de taalvaardigheid van de leerkrachten als de didactiek voor het vak Engels aan de orde komen. De cursus vormt een stevig fundament voor alle basisscholen die voor kwalitatief en effectief taalonderwijs gaan.  

Nascholingscursus 'Taalvaardigheid' 
Vanuit de eis om een goede VVTO school te worden, moeten leerkrachten toewerken naar een B2 niveau. Om dit niveau te halen gaan wij met het team aan de slag met de vaardigheden lezen, spreken, luisteren en schrijven. Alle teamleden krijgen vooraf een Oxford Placement Test, waaruit we het niveau per persoon bepalen. Vanuit dit niveau werken we toe naar een voor hen haalbaar niveau. 

Implementatie lesmethoden 
Driestar onderwijsadvies helpt scholen bij het implementeren van een lesmethode. Zo worden algemeen gestelde kerndoelen vertaald naar de praktijk van alledag. Leerkrachten leren de methode en extra materialen zo te gebruiken dat leerlingen de Engelse vaardigheden ook goed kunnen toepassen. Kortom, didactiek en vaardigheden worden geborgd in een leerlijn van onder- tot bovenbouw.  

Ouderavond Engels 
Veel basisscholen zijn bezig met het invoeren van Engels. Het is mooi en waardevol om daar ouders ook in te betrekken. Driestar onderwijsadvies geeft al heel wat jaren cursussen Engels op basisscholen. De trainers van deze cursussen leggen graag aan ouders uit waarom Engels op de basisschool van groot belang is.  

Dit leer je

Bij onze cursussen leer je vooral taalvaardigheid en didactiek, terwijl het bij implementatie vooral over didactiek en optimaal gebruik van de methode gaat.  

Laat vooral weten tegen welke vraagstukken jouw school aanloopt op het gebied van Engels op school, zodat de nascholingscursus, implementatie of ouderavond goed aansluit op de schoolpraktijk.

Zo leer je

Of je nu kiest voor nascholing, ouderavond of implementatie; het cursusaanbod is altijd maatwerk. We werken met theorie, maar er is ook veel ruimte voor inbreng van eigen vragen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over deze cursussen of om je aan te melden kun je contact opnemen met Sjoerd van den Berg.

Contactpersoon cursusaanbod