Post-hbo-opleiding

Mediawijsheidscoach

Post-hbo-opleiding
  • Startdatum 21 januari 2025
  • Studieduur 1 jaar
  • Vorm Post-hbo opleiding
  • Studiebelasting 8 bijeenkomsten
  • Kosten €2.394,-
  • Locatie Driestar hogeschool, Gouda
Mediagebruik speelt een steeds grotere rol in het leven van jouw leerlingen. Het is belangrijk om hen te helpen om wijs om te gaan met de vele soorten media. De rol van de ouders is hierin natuurlijk ook van groot belang. Lijkt het jou een leuke uitdaging om leerlingen te begeleiden, ouders te betrekken en mediabeleid te ontwikkelen binnen jouw school? Dan is de post-hbo-opleiding Mediawijsheidcoach iets voor jou.

Je leert meer over de ontwikkelingen op het gebied van moderne media en hoe je dit onder de aandacht brengt op jouw school. Je leert mediawijsheid te integreren in het bestaande onderwijs en weet hoe je jouw collega’s hierover kunt adviseren. 

Jouw persoonlijke ontwikkeling staat tijdens deze opleiding centraal. Wat wil jij leren als Mediawijsheidscoach en welke thema’s zijn relevant in jouw praktijk? Samen met de groep medestudenten ga je aan de slag met relevante thema’s zodat je jouw leerdoelen kunt behalen. Na het volgen van deze opleiding kun jij goed voorbereid als mediawijsheidscoach aan de slag.

Voor je studie

Deze opleiding is geschikt als je lesgeeft in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs. Het geeft je de handvatten om de ambassadeur te zijn binnen jouw school op het gebied van mediawijsheid. 

Als mediawijsheidscoach zorg je dat mediawijsheid op de agenda komt (en blijft) en dat jouw collega’s ermee aan de slag gaan. Je bent aanspreekpunt en vraagbaak. Je begeleidt leerlingen, denkt mee met het schoolbeleid en betrekt de ouders bij de activiteiten. 

Tijdens de opleiding focussen we op jouw kennis en vaardigheden en helpen we je bij het ontwikkelen van een visie op mediawijsheid. We verwachten een actieve leerhouding en input vanuit jouw werk. Zo zorgen we er samen voor dat deze opleiding naadloos aansluit op jouw leerdoelen.

Aanmelden voor de post-hbo-opleiding

Het beroepsprofiel van de leraar

Het nascholingsaanbod van Driestar onderwijsadvies sluit aan bij het beroepsprofiel van de christelijke leraar, zoals dat bij de opleidingen van Driestar hogeschool gebruikt wordt. Lees er hier meer over.

Lees meer

Contactpersoon voor deze opleiding