13 april 2023

Uitslag Dyslexiewedstrijd 2023

Het is dinsdagmorgen half twaalf. De klas van Fenne Hoogendoorn is hard aan het werk. Dan wordt er op de deur geklopt. 

Fenne kijkt op van haar werk en ziet in de deuropening drie bekende gezichten. Bij de deur staan haar moeder, haar zus en ook haar dyslexiebehandelaar juf Lisa. 

In de klas wordt het heel stil als juf Lisa voor in de klas gaat staan. De juf vertelt: “Voor kinderen met dyslexie heeft Driestar educatief een wedstrijd georganiseerd. Bij die wedstrijd mochten alle kinderen die een dyslexiebehandeling krijgen iets maken met de klank ‘au’. Ik kom vanmorgen vertellen wie deze wedstrijd gewonnen heeft.” In de klas gaat een luid gejuich op en klinkt er gejoel: “Fenne, Fenne, Fenne”. 

En ja hoor, de juf knikt bevestigend. Fenne heeft de eerste prijs gewonnen. Wat is de klas trots op Fenne! En Fenne? Ze straalt. Ze komt naar voren lopen en onder luid applaus van de klas ontvangt ze een heuse trofee. Op een goudkleurig bordje staat: “Winnaar dyslexiewedstrijd Driestar educatief 2023, Fenne Hoogendoorn”. 

Verder krijgt Fenne allerlei leuke cadeautje die ze met een blij gezicht open maakt. De moeder van Fenne heeft ook iets meegenomen in haar tas,  namelijk de inzending waarmee Fenne gewonnen heeft: een echte kauwgomballenautomaat. 

Fenne heeft deze prachtig geknutseld in de kleur blauw. In de automaat zijn allerlei kauwgomballen waar je heel goed op moet kauwen. De klas is benieuwd, werkt het apparaat echt? En ja hoor, één voor één komen de kauwgomballen de automaat uitrollen. 

Wat is dat knap gemaakt, een terechte eerste plaats! Het feest is nog niet voorbij, want alle kinderen uit de klas genieten van een heerlijk stukje taart, dat hoort tenslotte bij zo’n bijzondere dag!

Natuurlijk zijn er nog veel meer inzendingen binnengekomen. Hieronder zijn er een aantal te zien. Alle inzenders hebben als beloning een kleine attentie ontvangen. Iedereen hartelijk bedankt voor het meedoen!

dyslexiewedstrijd 2023 inzendingen