12 oktober 2023

Terugblik nascholingsdag muziek in Gouda

Op 29 september 2023 zijn we met een groep docenten muziek in Gouda bij elkaar gekomen rondom het thema: De zingende leerling, de musicerende klas. We kijken terug op een geslaagde dag! 

Na de opening vanuit Psalm 100 kregen de deelnemers de gelegenheid om twee workshops te volgen met de uiteenlopende thema’s:

  • Werken met de lesmethode Daarom Muziek
  • Muziek en bewegen
  • Muziek en techniek
  • Het motiveren van leerlingen
  • Stemgebruik

workshop nascholingsdag muziek 2023

Lezing van Wilma ten Wolde

Tijdens de heerlijke lunch deelden we niet alleen de maaltijd, maar ook ervaringen en inspiratie. Aansluitend volgde de hoofdlezing door Wilma ten Wolde, met als thema: De zingende leerling, de musicerende klas. 

In een boeiende lezing ga ze ons een frisse kijk op hoe we muziek in de les kunnen integreren met speciale aandacht voor leerlingen/studenten en hen te motiveren voor het mooie vak van muziek. 

Workshop Nascholingsdag Muziek 2023

Motiverend, inspirerend en leerzaam

Deelnemers kijken met veel positiviteit terug op deze dag, waarbij de evaluatie woorden als 'motiverend',  'inspirerend', en 'leerzaam' naar voren bracht. 

Deze dag was een mooie samenvatting van onze gezamenlijke passie voor muziek en ons streven om de liefde voor dit vak te delen en te laten groeien.

Nascholingsdag Muziek workshop

Is de post-hbo Vakspecialist Muziek iets voor jou?

Lees meer