24 augustus 2023

Cursus Dyslexiespecialist 3.0 start in september: meld je dus snel aan

Wil je weten of je bij kleuters al signalen kan opvangen van mogelijke dyslectische kinderen? Wie, wanneer en met welke diagnose komt een leerling in aanmerking voor een dyslexieonderzoek? Welke sociaal- emotionele gevolgen dyslexie kan hebben voor een leerling? 

En hoe je een leerling met dyslexie en een eventuele andere stoornis het beste kan helpen? Dan past deze cursus zeker bij jou.

Voor wie?

De cursus dyslexiespecialist 3.0 is ontwikkeld voor leerkrachten, rt’ers, ib’ers en dyslexiecoaches van de (speciale-)basisschool.

Kortom: voor iedereen die in zijn of haar werk regelmatig te maken krijgt met leerlingen met dyslexie en graag meer kennis wil opdoen over dit lees- en spellingprobleem.

Wat leer je?

De cursus bestaat uit vijf online bijeenkomsten van 2 uur, waarin we met elkaar nadenken over theoretische achtergronden, praktische handvatten voor het begeleiden van dyslectische kinderen met en zonder dubbeldiagnose. En sociaal-emotionele problematiek die vaak samengaat met ernstige dyslexie, zoals bijvoorbeeld faalangst. 

Daarnaast is er elke bijeenkomst genoeg ruimte voor eigen inbreng en vragen en is de laatste bijeenkomst gericht op het bespreken van eigen casuïstiek.

dyslexie

De praktijk…

In de cursus is naast aandacht voor de theorie ook aandacht voor het toepassen van wat je leert in de praktijk. Hiervoor moet na iedere avond een huiswerkopdracht worden gemaakt. Daarnaast wordt tijdens of na het afronden van de cursus een take-home tentamen gemaakt.

Aanmelden cursus

Nieuwsgierig geworden? Geef je dan nu op! De eerste online avond start op 26 september 2023. Is dit te snel voor je? Dan kun je je alvast inschrijven voor de cursus die start in het voorjaar van 2024.