26 mei 2023

Post hbo Jonge Kind weer klaar voor de start: 'Ik heb veel geleerd van deze opleiding'

In januari 2023 zijn er scholen bijgekomen waar een specialist jonge kind werkt. Anderhalf jaar hebben zij gewerkt aan hun expertises om meer te weten van de ontwikkeling van het jonge kind en hoe zij als specialist een rol kunnen spelen in die ontwikkeling.

Jolanda van Hengstum deed de post-hbo-opleiding Jonge Kind via Driestar onderwijsadvies en vertelt iets over haar ervaringen:

"Ik ben de opleiding post hbo Jonge Kind begonnen, omdat ik meer wilde leren over het bewust inrichten van mijn hoeken. Een klaslokaal inrichten in een thema lukte mij goed, maar ik wilde dit meer bewust doen", vertelt Jolanda.

Anders gaan kijken

"De doelen zo wegzetten dat het de kinderen deze spelend eigen kunnen maken. Tijdens de opleiding heb ik geleerd anders naar de hoeken te gaan kijken en zo lukt het mij nu ook om de hoeken rijker te maken."

"De leerlingen kunnen heerlijk spelen en ondertussen leren ze veel. Voor mij persoonlijk was het een mooie leerzame weg, op zoek naar ‘wat zoek ik?’." 

Spiegel

Jolanda: "Het was niet altijd makkelijk, maar door de spiegel die me, zeker ook tijdens de opleiding werd voorgehouden werd me steeds beter duidelijk wat ik wil in mijn werk, maar ook zeker met de kleuters van mijn groep!"

Persoonlijke leervragen en zoektocht

In dit ervaringsverhaal kom je precies tegen waar de opleiding voor staat. Je leert meer over hoe je jouw praktijk kan verbeteren altijd gericht op jouw persoonlijke leervragen en zoektocht.

Het kan dus zijn dat een intern begeleider een andere ontwikkeling doormaakt dan de startende kleuterleerkracht. 

Dit geldt ook voor die ervaren leerkracht die wil weten of ze op de juiste weg zit en nieuwe ideeën op wil doen. Of voor de onderbouw coördinator die de opleiding wil benutten om ook het team te versterken.

Wil je meer weten over de opleiding? Lees hier meer! Hoe mooi zou het zijn als we in het najaar van 2023 weer kunnen starten met een nieuwe groep enthousiaste studenten. Docenten Nelleke en Martine zijn in elk geval klaar voor de start! Van harte welkom! 

Lees alles over de post-hbo-opleiding Jonge Kind

Meer weten?

Wil je meer weten over de post-hbo-opleiding Jonge Kind? Neem dan contact op met Martine Blonk via onderstaand contactformulier.