3 juli 2023

Uitslag Dyslexiewedstrijd 2023 is bekend

In mei 2023 organiseerde Driestar educatief een wedstrijd voor haar dyslexieleerlingen. De kinderen mochten een creatie maken waarin de klank ‘au’ centraal stond.

Er zijn veel inzendingen binnengekomen, waaruit een enorme creativiteit blijkt. Zo zijn er woordzoekers gemaakt, een gedicht, schilderijen en een collage. 

Andere kinderen zochten allerlei voorwerpen met de ‘au-klank’ in huis en maakten hier een mooie foto van. Maar drie inzendingen trokken vooral de aandacht. Het gaat allereerst om het schilderij van Eefje. Ze maakte een prachtig schilderij op canvas van maar liefst 35 au-woorden, een terechte derde plaats! 

Daarnaast kwam de inzending van Christian binnen. Met de klank ‘Au’ ontwierp hij een heuse auto, met een chauffeur en natuurlijk mocht het pakje kauwgom niet ontbreken. Dit zorgde voor een tweede winnaar. 

De eerste plaats is toegewezen aan Fenne. Zij maakte een blauwe kauwgomballenautomaat met kauwgomballen waar je goed op moet kauwen. Voor Fenne was er een feestelijk moment op school, ze ontving uit de hand van haar behandelaar een trofee en een mooie prijs. Daarnaast hebben alle inzenders een leuke attentie ontvangen. 

Alle inzendingen

Alle inzendingen bekijken:

Bekijk alle inzendingen voor de Dyslexiewedstrijd 2023