Leiderschap en coaching

School Video Interactie Begeleiding (SVIB)

Jouw werk als leerkracht wordt steeds complexer. Je moet kunnen omgaan met individuele verschillen tussen leerlingen, onderwijsvernieuwingen invoeren en interactief lesgeven. Het is begrijpelijk dat je dit niet altijd in een handomdraai realiseert. Een goede en effectieve begeleiding met behulp van School Video Interactie Begeleiding is daar waardvol bij.

Inhoud

Persoonlijk SVIB Traject

Door videobeelden die je in je lessen maakt werken we aan verbeterpunten. Je formuleert zelf je ontwikkelpunten en vervolgens krijg je van de onderwijsadviseur handvatten om mee aan de slag te gaan in de klas. We oefenen met praktijksituaties, zodat je het geleerde gelijk kunt inzetten en verbetering ervaart.

SVIB leergemeenschap 

Bekijken en analyseren van klasopnames met een groepje leerkrachten is heel waardevol bij het omgaan met verschillen tussen leerlingen. Door met elkaar te leren van de klasopnames voel je je als leerkracht vakbekwamer en het zien van beelden van collega’s versterkt het teamgevoel en de gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Dit leer je

  • Feedback op meegebrachte videobeelden.
  • Tools die je direct kunt inzetten in de praktijk.
  • Reflectie op je eigen handelen door de input van de onderwijsadviseur en eventueel de leergemeenschap.

Zo leer je

We bieden SVIB individueel aan, maar je kunt ook SVIB-leergemeenschap vormen met een groep collega’s. Hierdoor krijg je feedback van elkaar en leer je van elkaars aanpak.

De SVIB-leergemeenschap bestaat uit gemiddeld vier collega’s onder leiding van een SVIB’er. Alle collega’s kunnen meedoen met de SVIB-leergemeenschap. Dat kan per bouw zijn maar het kunnen ook vertegenwoordigers zijn van diverse groepen. 

Bij alle collega’s worden drie klasopnames gemaakt, gevolgd door een gezamenlijke nabespreking. In totaal zijn er vier bijeenkomsten van 1,5 uur.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over SVIB of om je aan te melden voor een individueel- of groepstraject neem je contact op met Lydia van Hartingsveldt via onderstaand contactformulier.