Leerlingenzorg en jeugdhulp

Basis GGZ

Ben je op zoek naar psychologische hulp (basis GGZ) voor jullie kind? Driestar onderwijsadvies helpt met vertrouwde hulp, dicht bij huis.

Psychische klachten kunnen ervoor zorgen dat een kind thuis en op school vastloopt. Kortdurende psychologische hulp (basis GGZ) vergroot het welbevinden van jullie kind en geeft jullie als ouders handvatten om je zoon of dochter te ondersteunen. 

Aanpak Basis GGZ

De orthopedagogen en psychologen van Driestar educatief hebben veel kennis van psychische problematiek bij kinderen en jongeren. Ook weten zij veel over het leren en ontwikkelen van kinderen en jongeren op school. 

De school is een belangrijke leefomgeving voor een kind. Wanneer een kind niet goed in zijn vel zit, heeft dat vaak een negatief effect op het gedrag en de prestaties die hij of zij op school laat zien.  

Samenwerking met school

Met jouw toestemming nemen we de informatie van school mee in onze behandeling. We zoeken samen – behandelaar, gezin en school - naar de oorzaak van de problematiek en hoe we je zoon of dochter zo goed mogelijk kunnen begeleiden. 

We stemmen onderling de zorg af, zodat je kind op een goede manier begeleid wordt op weg naar stabiliteit. Veel scholen bieden de mogelijkheid om op school te observeren en soms zelfs te behandelen. Zo kun je dicht bij huis terecht met jullie hulpvraag, bij een christelijke hulpverlener.

Meer weten?

Wil je meer weten over kortdurende psychologische hulp (basis GGZ)? Neem dan contact op met Hanneke Bossenbroek via onderstaand contactformulier.